Voeding voor het sporten

Voeding voor het sporten

Voor veel mensen die bezig zijn met sporten, is het vaak lastig om te weten wat je nou precies moet eten en wat je nou specifiek nodig hebt voor je voeding als je sport of wat voor voedingspatroon je echt moet volgen ? Voor deze vragen hebben we wat antwoorden voor je op een rijtje gezet.

Sportvoeding
Aller eerst moet je eerst weten wat sportvoeding precies inhoud. Sportvoeding houd in dat je jouw sportprestaties wilt verbeteren door middel van goed eten. Het is te verdelen in normale voeding (wat je in de supermarkt koopt) of supplementen wat je online en tegenwoordig in gezondheidswinkels kunt kopen.

Voeding voor Krachttraining
Voor de mensen die veel bezig zijn met krachttraining is het belangrijk om verschillend te eten. Dat houdt in dat je in de ochtend bijvoorbeeld eieren eet, in de middag  broodje met kipfilet of in de avond weer vis en dat elke dag gevarieerd. Deze verschillende variaties van eten is belangrijk om de spierkracht en spiermassa op te bouwen. Daarnaast moet je veel op eiwitten letten, die zorgen namelijk voor de optimale spiergroei en herstel van de spieren.